կարևոր
1843 դիտում, 1 տարի առաջ - 2021-06-25 21:46

Ինֆեկցիոն հիվանդանոց տեղափոխված երեխաների վիճակը մնում է միջին ծանրության

Ինֆեկցիոն հիվանդանոց տեղափոխված երեխաների վիճակը մնում է միջին ծանրության

Աղիքային վարակին բնորոշ ախտանշաններով,  հունիսի 25-ին  Գյումրու «ինֆեկցիոն հիվանդանոց» դիմած երեխաների վիճակը մնում է միջին ծանրության: Այս պահին հիվանդանոցում ստացիոնար բուժում է ստանում  16  երեխա և 7 մեծահասակ:  Նրանք այսօր կմնան հիվանդանոցում: Այս մասին հայտնել է հիվանդանոցի տնօրեն Աստղիկ Բեյբությանը:

Շիրակի մարզ էքսկուրսիայի եկած երեխաները «Ջարդի ձոր» կոչվող տարածքում կերել են տնային պայմաններում առավոտյան պատրաստված քաբաբ, որը պահվել է ոչ սառնարանային պայմաններում: Երեխաների ինքնազգացողությունը վատացել է ավելի ուշ, երբ նրանք արդեն Գյումրիում էին:

«Երեխաների մոտ սկսվել է սրտխառնոց, փսխում: Կանչել են շտապ օգնություն ու տեղափոխվել ինֆեկցիոն հիվանդանոց: Հիվանդանոց դիմած 43 անձից  23-ը՝   16  երեխա և 7 մեծահասակ  ստացիոնար բուժում է ստանում և մեր մոտ կմնան ևս մեկ օր: Մյուսները ևս դեռ մեր հսկողության տակ  են: Մեկ անգամ ևս բուժզննում անցկացնելուց հետո, նրանք կարող են տուն վերադառնալ »,-նշեց  Աստղիկ Բեյբությանը:

Հաշվի առնելով, որ տարվա շոգ եղանակին մարդիկ հանգստանալու նպատակով հաճախ են լինում բացօթյա տարածքում կամ ճամփորդում, առողջապահության նախարարությունը զգուշացնում և հորդորում է՝ հանգիստը ճիշտ ու անվտանգ կազմակերպելու համար պահպանել մի շարք կարևոր կանոնններ.

  • երեխաներին մի՛ տվեք այնպիսի ուտեստներ, որոնք պարունակում են երշիկ, ապուխտ, միս, հավ, ճարպ, պանիր, ձու, եթե չունեք սառնարան կամ այլ հարմարություն՝ նշված մթերքները թարմ պահելու համար,
  • խուսափե՛ք երեխաներին հյուրասիրել աղցաններ, որոնք շոգ եղանակին շատ արագ փչանում են և կարող են ծանր թունավորման պատճառ դառնալ,
  • ավտոմեքենայում սննդամթերքը մի՛ պահեք մեկ ժամից ավելի,
  • խուսափե՛ք հատապտուղներ և այնպիսի միրգ և բանջարեղեն օգտագործելուց, որոնք արագ են փչանում՝ խաղող, բալ, դեղձ և այլն, գերադասելի են գազարը, տանձը և խնձորը,
  • կերե՛ք միայն որակյալ և համաճարակային տեսանկյունից անվտանգ սնունդ,
  • խորոված պատրաստելիս, անպայման հետևե՛ք, որպեսզի միսը լավ եփվի (ապահովե՛ք լրիվ թերմիկ մշակումը),
  • հավկիթն օգտագործելիս, կճեպը մաքրելուց առաջ, ցանկալի է լվանալ կերակրի սոդայի թույլ լուծույթով,
  • կիրառե՛ք անձնական կամ մեկանգամյա օգտագործման սպասք և հիգիենայի պարագաներ,
  • խմե՛ք միայն մաքուր ջուր՝ եռացրած կամ շշալցված, խուսափե՛ք բնական աղբյուրների ջրից,
  • ստեղծե՛ք պայմաններ հաճախ լվացվելու (ամեն ուտելուց առաջ և զուգարանից օգտվելուց հետո) և միրգն ու բանջարեղենը հոսող ջրով լվանալու համար,
  • մի՛ լողացեք անծանոթ և կասկածելի ջրամբարներում։